dilluns, 27 de febrer del 2012

Croissants

Ingredients:
  • 250gr de farina de força.
  • 70gr de sucre.
  • 50ml de llet.
  • 80gr d'aigua.
  • 150gr de mantega en pomada.
  • Llevat liofilitzat.
Mesclar tots els ingredients a excepció de la mantega, i deixar reposar 5'. Amassar, i deixar reposar uns altres 5'. Repetir aquesta operació 4 vegades més, i finalment deixar reposar 1 hora.
Aplanar la massa fins que quedi considerablement prima, i estendre-hi la mantega en pomada per sobre, fins que quedi tota la massa ben coberta.
Amb la massa en posició horitzaontal, portar els dos extrems de la massa cap al centre d'aquesta, sense que una capa es sobreposi a l'altra.
Refrigerar 30'.
Tornar a tancar com abans, però de manera inversa, amb la massa en vertical, portar els dos extrems al centre.


Aplanar una mica, a fi que la massa sigui més prima. Per últim, tancar la massa per la meitat, aplanar-la una mica, i deixar-la refrigerar 1 hora.
Tornar a aplanar la massa, i tallar-la en triangles alts, per a poder fer la forma tan peculiar del croissant.
Enfornar 30'-40' a 180º.


Bon profit!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada