dilluns, 26 de desembre del 2011

Xocolata desfeta amb Melindros

Ingredients (melindros):
  • 2 ous.
  • 70 gr. de sucre.
  • 60 gr. de farina.
  • Sobre de llevat.
  • 1 cc de sucre vainillat.
 Ingredients (xocolata):
  • 1 tassa de llet.
  • 1cs de nata líquida.
  • 2cc de sucre.
  • 2cc de cacau en pols.
  • 50gr de xocolata.
Preescalfar el forn a 180º.
Separar els rovells de les clares, i muntar a punt de neu les clares. Un cop estiguin muntades afegir-hi 20 gr de sucre i un pessic de sal.
Batre els rovells amb la resta del sucre i el sucre vainillat fins que doblin el seu tamany.
Mesclar les dues mescles i afegir-hi la farina, molt a poc a poc. Tot seguit, incorporar el llevat.
És una massa molt agraïda i esponjosa.
Disposar la massa a la safata del forn, sobre una fulla de paper vegetal o una làmina de silicona. És molt més fàcil si la massa es reparteix amb un biberó de cuina.
Es pot posar sucre sobre la massa abans de fornejar, però això és opcional.
Enfornar durant 10 minuts i deixar refredar.


Per a fer la xocolata desfeta, hem de posar en una olla petita tots els ingredients, sense parar de remenar i a foc lent. Un cop estigui tot mesclat, retirar del foc i servir.


Bon profit!

1 comentaris:

Montse G ha dit...

No n'he fet mai de melindros, m'ho apunto !

Publica un comentari a l'entrada