diumenge, 1 de gener del 2012

Focaccia

Ingredients:
  • 300gr farina.
  • 150gr aigua.
  • 50gr llet.
  • 10 gr oli.
  • 1 sobre de llevat sec.
  • 2cs de sal.
Mesclar l'aiga, la llet, el llevat, la sal i l'oli, fins a obtenir una massa homogènia. Si la massa és enganxifosa, s'hi  ha d'afegir farina fins a aconseguir una massa fàcilment treballable.
Deixar la massa en un bol tapat amb film, i reposar durant 30 minuts.
Un cop passats els 30 minuts, tornar a amassar per a treure l'aire, i estendre la massa a la safata del forn. Tapar amb paper film o un drap, i deixar reposar uns altres 30 minuts.
Preescalfar el forn a 180º.


Un cop passada la mitja hora, fer forats amb el dit, sense arribar a perforar la massa, i regar-la amb oli d'oliva i sal. S'hi poden afegir herbes al gust.
Fornejar durant 30 minuts, i servir recent fet, ja que pot quedar sec.
Una variació, és posar formatge parmesà a la massa, i donar-li un gust més peculiar.
Recomano mennjar-lo amb una salsa de formatge.


Bon profit i bon any!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada