dimarts, 24 de gener del 2012

Lioneses

Ingredients:
  • 150gr farina.
  • Sal.
  • 3 ous batuts per separat.
  • 300ml d'aigua freda.
  • 125gr de mantega adaus.
  • 300ml de nata.
  • 100gr de xocolata.
  • Sucre.
Posar l'aigua a bullir i afegir-hi la mantega. Mesclar fins que quedi tot integrat. A poc a poc, afegir-hi la farina, evitant que quedin grumolls. A foc baix, mesclar fins que la mescla no s'enganxi.
Deixar que la massa es refredi a temperatura ambient.Incorporar els ous d'un en un, mesclant suaument.
Envolicar la massa en paper film i deixar reposar 30 minuts.
Preescalfar el forn a 200º, amb una olla d'aigua calenta a l'interior, perque serà la humitat la que farà pujar la massa, ja que aquestà no porta llevat.
Dividir la massa en petites porcions a la safata del forn. S'ha de tenir en compte que creixen força un com al forn.
Enfornar durant 40 minuts amb foc als dos costats.


Un cop acabat el fornejat, punxar les lioneses a fi de que treguin l'aire.
Quan s'hagin refredat, tallar per la meitat i posar-hi nata muntada amb sucre o trufa (nata muntada + xocolata desfeta).
Abans de servir posar-hi sucre glass per sobre.


Bon profit!

1 comentaris:

La Barrufeta ha dit...

Són super xuluus!!
Jo en vull probaar!!

Publica un comentari a l'entrada