dimarts, 20 de novembre del 2012

Coques de crema de vainilla i compota de poma

Ingredients:

  • 100gr mantega.
  • 1/2 ou.
  • 100ml sucre.
  • 250gr farina.
  • 125ml nata líquida.
  • 3 c.s farina.
  • 1 c.s sucre.
  • 1/2 ou.
  • Essència de vainilla.
  • Compota de poma.
Mesclar la mantega a temperatura ambient amb l'ou i el sucre. Quan estigui tot ben integrat, afegir la farina i amassar bé. Reservar a la nevera durant 30'.
Per fer la crema de vainilla, posar al foc la nata i l'ou, a foc molt lent. Afegir la farina i el sucre, sense parar de mesclar. Finalment agregar l'essència de vainilla, mesclar i deixar reposar.
Treure la massa de la nevera i fer 20 boles de massa, 10 grans i 10 més petites. Estendre les boles fins a obtenir-ne cercles per a poder fer les coques. A les porcions més grans, posar una cullerada de crema i una altra de compota, i tapat-les amb les porcions més petites. És molt important que tanquem bé les coques, ja que si no, la crema pot sortir un cop al forn.


Enfornar a 200º durant 15-20'.
Un cop siguin fora del forn, s'han de tractar amb molt de compte, ja que al estar fetes amb sucre normal, es poden trencar fàcilment.
Es recomana menjar-les al dia següent, que els gustos hagin quallat més.


Bon Profit!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada